Her kommer min opskrift på hjemmelavede guldkorn. Jeg har lavet dem en del gange efterhånden, men på slum hver gange. Opskriften er derfor lavet ud fra mit hoved og med ca. mål.
Du skal bruge:
-
Ca. 2 spsk. rapsolie
-
Ca. 2-3 spsk. honning
-
Ca. 300 g puffede korn/kerner/ris. Jeg bruger puffede quinoa, spelt og boghvede i en tilfældig blanding. De kan blandt andet købes i helskostbutikker.
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 150 grader.
-
Bland rapsolie og honning i en gryde eller sauterpande og varm det op på svag til mellem varme.
-
Når honningen er smeltet blander du de puffede korn/ris/kerner i.
-
Når honning-rapsolie-blandingen er fordelt nogenlunde på de puffede korn/ris/kerner på en bageplade og ind i ovnen.
-
Hold øje med dine guldkorn og rør lidt rundt i dem. De kan hurtigt brænde på og skal ikke have særligt mange minutter. Måske 5 minutter er nok. Det er blot for at gøre dem ekstra sprøde.
-
Når de er let gyldne er de færdige og du tager dem ud af ovnen, så de kan stå og køle af.
-
Når de er kølede af, kan du spise dine guldkorn som du foretrækker det.
Bon appetit!