For nogle uger siden smagte jeg for første gang nordiske 'oliven', som Signe Voltelen fra Copenhagen Seeds havde lavet sidste år. Det var selvfølgelig ikke det samme som rigtige syltede oliven, men det var ret tæt på i smagen og måden man spiser dem på ved at gnave rundt om en sten. Så i går var jeg ude at samle umodne mirabeller, for at kunne lave mine egne.
Ingredienser
-
mirabeller
-
salt uden jod
-
vand
-
opbevaringsglas eller plastikbeholder, rent, men ikke afsprittet
-
evt. hvidløg og tørrede eller friske krydderurter
Opskrift
-
Skyl mirabellerne godt og tag blade og stilke fra.
-
Lav et lille snit eller stik med en urtekniv eller en gaffel i hver mirabelle, så saltlagen lettere kan trænge ind i frugten.
-
Derefter blander du en saltlage bestående af vand og 5 % salt. Hvilket svarer til 5 g. salt pr. dl. vand.
-
Kom de rene mirabeller i opbevaringsglasset.
-
Hæld vandet over mirabellerne.
-
Tilsæt eventuelt hvidløg eller krydderier og krydderurter.
-
Når du har tilsat alle de ingredienser, som du ønsker, så sættes låget på og glasset placeres på en tallerken, da det godt kan stå og trykke lidt vand ud, når gæringsprocessen går i gang.
-
Glasset skal stå minimum 3 måneder og man skal huske at lette trykket dagligt den første uges tid.
Måske vil man også kunne bruge umodne blommer, men så tager gæringsprocessen nok en del længere tid.
God fornøjelse!