Salat med kikærter og gule beder

Salat med kikærter og gule beder

 

Kikærtesalat

 

2 personer

Ingredienser til salaten

1 lille salathoved

2 små gule beder - kan erstattes af rødbeder eller bolsjebeder

80 g kogte kikærter gerne fra dåse/karton - resten kan bruges til humus

30 g græskarkerner - kan erstattes med solsikkekerner

 

Ingredienser til dressingen

2 spsk. æblecidereddike

4 spsk. olivenolie

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. honning

Et drys salt

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl salaten og de gule beder

  2. Skær de gule beder i mundrette stykker

  3. Kom de gule beder på en bageplade eller i et ovnfast fad og kom lidt olie på

  4. Sæt de gule beder i ovnen på 150 grader i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs. Lad dem køle en smule af, når de er kommet ud af ovnen.

  5. Rist græskarkernerne på en pande til de får lidt farve og hæld dem derefter på en tallerken

  6. Ingredienserne til dressingen blandes i en lille skål

  7. Find et fad eller en stor tallerken til at anrette salaten på.

  8. Læg bladene af salatbladene i bunden

  9. Læg de gule beder oven på salatbladene

  10. Drys kikærterne oven på

  11. Drys græskarkernerne oven på igen

  12. Slut af med at hælde dressingen over salaten.

  13. Nu er salaten klar til at blive spist. Velbekomme.

Tilbage til blog