Da vi var i sommerhus på Samsø for nogle uger siden lavede jeg denne simple brombæreddike, som jeg har tænkt mig at bruge til dressinger, hælde i julerødkålen samt koge ind til syrlig sirup.
Ingredienser:
-
Brombær
-
Sukker, gerne rørsukker
-
Eddike, fx lagereddike eller hvidvinseddike
-
Sterilt og rent glas, fx en flaske eller et patentglas
Tilberedning:
-
Skyl brombærrene i koldt vand. Vær forsigtig, hvis de er meget modne og bløde.
-
Opløs nogle skefulde sukker i eddiken. Det kan du enten gøre i en skål eller direkte i flasken. Mængden af sukker vurderes efter glasset størrelse, og hvor så man ønsker eddiken.
-
Når sukkeret er opløst man du komme brombærerne i glasset, som enten er tomt eller indeholder eddiken.
-
Hvis du har blandt eddike og sukker i en skål ved siden af, hæld væsken på glasset.
-
Nu er der bare tilbage at lave blandingen trække.
-
Du kan undervejs smage til om du synes der skal mere sukker i.
-
Den er klar til brug, når du synes, at den har den rette smag. Da kan du eventuelt si brombærerne fra.