Jeg har fået en udfordring af Ost & ko (som er en kampagne under Mejeriforeningen) som er at lave en opskrift, hvor jeg får ryddet ud i mit køle- og køkkenskab og forsøger kun at bruge, hvad jeg umiddelbart har til rådighed - toppet med ost.
Det er en disciplin som jeg, hvis jeg selv skal sige det, er ret god til. Denne gang blev det til en tomatsuppe med bagte peberfrugter samt ostechips med rosmarin fra altanen.
Jeg har længe gerne villet prøve at lave ostechips, så udfordringen var en perfekt lejlighed til at få afprøvet dem. Og så elsker jeg den sødlige smag af bagte peberfrugter, så det var perfekt, at jeg havde nogle lettere runkne peberfrugter liggende i køleskabet. Der var også en del runkne tomater, så jeg tænkte, at det var oplagt at supplere dem med en dåse flåede tomater fra køkkenskabet og tilsætte lidt røde linser, og dermed lave en mættende tomatsuppe.
INGREDIENSER
Suppe til 2 personer
-
350 g tomater
-
2 fed hvidløg
-
300 g rød peberfrugt, svarende til én stor eller to mindre
-
0,5 dl røde linser
-
2 dl vand
-
1 dåse flåede tomater
-
1 tsk. æblecideredikke
-
1 tsk. sukker
-
Salt og peber
-
Rapsolie til stegning
-
Krydderurter til pynt - valgfrit. Jeg har brugt purløgsblomster og koriander
Ostechips, 9 stks
-
100 g fast skæreost, den slags du måtte have i dit køleskab. Jeg har selv brugt en mellemlagret danbo 30+/17%
-
En kvist frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret rosmarin
Fremgangsmåde
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Skyl alle grøntsager og krydderurter.
-
Skær peberfrugten ud i ca. 2x2 cm, vend dem i lidt salt og olie og læg dem på en bageplade, som sættes i ovnen, når den er varmet op. De skal bage ca. 15 min og er færdige, når de begynder at blive mørke i kanterne.
-
Riv osten og hak rosmarinen, hvis du bruger den frisk. Bland det derefter sammen i en skål.
-
Når ost og rosmarin er blandet lægges det på en bageplade i små flade bunker, og sæt bagefter pladen i ovnen. Sæt et ur på 8 minutter, men kig løbende til dem. De er færdige, når de er fladet ud på bagepladen og er let gyldne i kanten. Tag dem ud af ovnen og sæt dem til afkøling , så de kan nydes til suppen.
-
Hak nu hvidløget fint og kom det i en gryde med lidt olie. Lad det stege til hvidløget begynder at blive let brune.
-
Tilføj de bagte peberfrugter, når de er færdigbagte og lad dem stege lidt sammen med hvidløget.
-
Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med hvidløg og peberfrugt.
-
Tilsæt efter lidt tid dåsen med tomater, 2 dl vand og 0,5 dl røde linser.
-
Lad det hele koge indtil linserne er møre. Ca. 25 min.
-
Til sidst blendes suppen og er nu klar til at blive pyntet og spist.
Velbekomme!